Branding

LIET & JOLIET

Branding is een eigen stempel op jezelf, product, dienst en/of bedrijf zetten.

branding is meer dan een logo!

Branding Liet & JOLIET

Branding is een eigen stempel op jezelf, product, dienst en/of bedrijf zetten. Hierbij denken de meeste mensen alleen aan een logo, maar het is veel meer dan dat. Branding uit zich door middel van een huisstijl, de kleurkeuze, een sterke bedrijfsnaam, passende tone-of-voice en een consistente boodschap. Ik vertel je er graag meer over.

HET VERHAAL OVER DE SAMENWERKING LIET & JOLIET

Liet & Joliet is opgezet door moeder Jolita en dochter Lita. Hun familiebedrijf Biba bestond vorig jaar 20 jaar en daarom wilde ze zichzelf dit jaar een cadeautje geven. Zo is er een moeder en dochter merk ontstaan. 

Het begon allemaal met de naam.. denken, denken en nog eens denken. Soms moet je dicht bij jezelf blijven en daarom kozen ze ervoor om een gedeelte van hun voornamen te gebruiken. Liet van Lita en Joliet van Jolita en de naam was geboren. 

“Het bijzondere aan dit verhaal is dat ik heel veel gefacetimed heb met Lita & Jolita, maar elkaar nog niet in het echt hebben ontmoet.”

Lita en Jolita hebben mij helemaal vrijgelaten wat betreft het logo ontwerp. Met een paar handvaten ben ik gaan vormgeven. De kleur roze was al snel favoriet. Hier zijn we dan ook verder op gaan borduren. Vanuit het logo zijn we gaan kijken naar de branding. Hoe gaan we het logo inzetten als merk en hoe kan je het gaan toepassen? Omdat Liet & Joliet verschillende geuren zou gaan verkopen moesten er nog een aantal kleuren bij. We hebben gekeken naar de geur en daar de kleur op aangepast. Zo hebben we bij een frisse geur de mintkleur toegepast en bij de warme en zwaardere geur een gouden bruine kleur.  

Het ‘&’ teken staat centraal in het logo en kun je overal terugvinden. We hebben het teken dan ook toegepast op de verpakking van de artikelen. Het is een herkenbaar beeldmerk die opvalt. 

Ik vond het heel leuk om het proces van begin af aan mee te maken. Van de flessen uitzoeken tot de verpakkingen en nu kan het eindelijk worden verkocht aan retailers! 

× Vragen? Stuur gerust een berichtje.